Deze taart is nog steeds enkel voor gelegenheden maar wel al een gezonder alternatief. De taart is gemaakt met een suikervrije bakmix van Ellphi Génoise biscoline.

Ingrediënten voor 12 porties 

  • 500 g bakmix Ellphi Génoise biscoline
  • 360 g eieren (meestal 6)
  • 50 g water
  • 140 g (suikervrije) chocolade bv Sukrin chocolade 
  • 70 g halfvolle melk
  • aardbeien of ander fruit als garnituur.
  • Eventueel kan je nog suikervrije choco of light confituur tussen de biscuit smeren

Bereiding 

  • Klop de bakmix met de eieren en het water 5-8 minuten.
  • Doe het beslag in een bakvorm en bak 15-30 minuten op °180° C in een voorverwarmde oven.
  • Verwarm de melk in een pannetje. Haal van het vuur. Voeg al roerend de chocolade toe.
  • Bestrijk met een pannenlikker de taart met de chocolade.
  • Snijd het kroontje van de aardbeien en versier de taart met aardbeien.

1 stuk taart bevat 260 kcal.