Dit stoofpotje brengt savooi op een andere manier dan je het gewend bent! 

Ingrediënten

  • 1 el Sublimix kippenbouillon
  • 350 g aardappelen
  • 200 g kalkoenfilet, in reepjes
  • 1/2 savooikool, in reepjes
  • 2 el vetstof
  • 200 g ui, in ringen
  • 1 blik (ongeveer 390 g met vocht) champignons
  • 1 blikje mais

 

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook gaar in 20 minuten.
  • Doe de champignons in een kookpot samen met het vocht. Breng aan de kook. Mix alles glad en voeg bouillon toe naar smaak.
  • In braadpan vetstof verhitten en kalkoenreepjes in ca. 5 min. goudbruin bakken.
  • Vuur temperen, ui toevoegen en ca. 3 min. meebakken.
  • Kool toevoegen, ca. 2 min. al omscheppend meebakken.
  • Champignonsoep toevoegen.
  • Op laag vuur ca. 10 min. afgedekt laten stoven.
  • Laatste 3 min. uitgelekte maïs erdoor roeren.

 

*Dit gerecht is glutenvrij en lactosevrij.